DUO

Vlog Evelien Veenhuizen Lees verder >>


“Het duo op de Amsterdamse Dappermarkt, Beri en Zoebida ” Lees verder >>


“De Prachtdames” in Amsterdam Oost, Said & Lody, Duo-werk.

 

Saïd Bensellam en Lody van de Kamp ontwikkelijken landelijk – samen met het kennisinstituut Movisie – ‘Said & Lody, werken met Duo’s’.

Centraal staat in die methodiek het aangaan van de dialoog met die ander.

Je worstelt met vraagstukken in de wijk zoals bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis, over het omgaan met anderen, met volwassenen, met jongeren, met je toekomst.

Het Duo Said en Lody plaatst het eigene van jongeren en van volwassenen centraal.

Onze uitgangspunten zijn:

  • focus op talent;
  • geen veralgemenisering;
  • oprecht en open optreden.

Heb je gehoord over spanningen tussen jongeren in de wijk? Over criminalisering of radicalisering van jongeren? Samen met jou werken wij aan de toekomst van jongeren in de eigen veilige woonomgeving. ‘Said & Lody, werken met duo’s’ is een methodiek om echt contact te maken met jongeren uit diverse culturele achtergronden.

We praten over beeldvorming, discriminatie, uitsluiting, polarisatie.
Ben je een iemand die zich inzet voor de gemeenschap en jongerenbetrokkenheid?
Door samen met jongeren van je eigen wijken voor dialoog te zorgen, maken we mogelijk dat jongeren in hun eigen wijk aan hun toekomst werken.
Wil je dit ook? Zullen wij dit doen? Samen met die ander? Samen met jouw duo?

Movisie deed eerder onderzoek naar onze aanpak en ontwikkelde in samenwerking met Said & Lody:

  • Een profielschets voor nieuwe duo’s;
  • Een handleiding voor nieuwe duo’s waarin de werkwijze ‘Saïd & Lody op scholen’ staat beschreven;
  • Een trainingshandleiding die we kunnen gebruiken om nieuwe duo’s op te leiden (om de werkwijze te kunnen uitvoeren). Zie publicatie.

De methodiek wordt op talloze plaatsen succesvol toegepast. Regelmatig ook als leertraject om strafvervolging te voorkomen. In meerdere gemeenten in Nederland (Arnhem, Alkmaar, Haarlemmeer, Haarlem, Den Haag en Amsterdam) blijkt ‘Said & Lody’ een uitstekende methode te zijn om jongeren toekomstgericht te laten kijken. Het stimuleert ze op zoek te gaan naar kansen voor een betere toekomst.

In onze aanpak steunen wij in 2020-21 het lokaal beleid bij het betrekken van groepen (jongeren) op elkaar, voor het scheppen van goede onderlinge verhoudingen en het leggen van onderlinge verbindingen bij de jongere generatie van de verschillende gemeenschappen.